top of page

Winnaar Coiffure award 2014!

Coiffure award gewonnen! OH YEAH!!

 

Afgelopen zondag was het behalve moederdag ook D-DAY in kappersland, de uitreiking van de Coiffure awards! In een volle Amsterdam Rai waren alle top-kappers van Nederland uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het evenement van het jaar. Waarom vinden al die kappers nou juist deze prijs zo belangrijk? De Coiffure award bestaat al heel lang, 23 jaar om precies te zijn en in die jaren is het uitgegroeid naar het allergrootste evenement voor kappers in Nederland. Verder is het niet merk-gebonden, de organisatie ligt in handen van Schwarzkopf & vakmagazine Coiffure maar het maakt niet uit bij welke firma je je verftube’s koopt. Verder weet de organisatie altijd een top-jury aan te stellen met iconen uit de Nederlandse en internationale kapperswereld zoals Hester Wernert-Rijn, Ad Peeters, Toni Kalin, Ellis Faas, Piet Jan Duivenvoorden en nog veel meer. Maar wat het misschien wel het allermooiste maakt is het werk wat afgeleverd wordt door alle Nederlandse kappers waar we internationaal veel complimenten over krijgen! 

 

Nou zondag was het dus weer zover... Mijn vrouw vertelde me vorige week al op dat ik altijd zo anders ben op de Coiffure award zondag terwijl ik zelf altijd vind dat dat wel meevalt. Navraag bij mijn team leerde me dat (zoals helaas zo vaak) mijn Mireille weer eens gelijk had. OK ik zal het maar gewoon toegeven; bloednerveus! Haha 

Of ik dacht dat we zouden gaan winnen? Om eerlijk te zijn dacht ik dat het heel moeilijk zou gaan worden. De press award waarvoor mijn hoogzwangere medewerkster Renske was genomineerd is voor mij een hele ongrijpbare categorie, oftewel ik kan nooit goed voorspellen wie daar kanshebbers zijn, de team award nominatie heb ik eigenlijk al als een hoofdprijs ervaren daar er in Nederland 18.000 kapsalons zijn en er maar 6 genomineerd voor deze categorie. En Mark van Westerop & zijn PRO-SOLO crew hadden zoveel fantastische series dat ik wel dacht dat zij die prijs in beslag zouden gaan nemen. (en zo geschiedde!)

Mijn dames-serie is een ander verhaal, toen ik begon met de Coiffure award liet ik mijn collecties fotograferen door top-fotograaf Hans Mooijer en ook succesvol want met hem hebben we 14 nominaties, 3 keer 3e en 1 keer 2e gehaald. Maar in 2008 ben ik zelf mijn collecties gaan fotograferen (fotovakschool gedaan) en de eerste keer ging dat heel goed met 5 nominaties een 2e prijs heren (die toen echt eerste had moeten zijn! Nog pissig over hahaha) en een 3e prijs Color maar toen kwamen 3 magere jaren waarin het me niet lukte een nominatie te halen voor de dames-collectie waardoor ik in 2012 en 2013 die serie liet fotograferen door Hans de Vries . Met succes want in 2012 genomineerd en vorig jaar de 2e plek. Maar toch wilde ik dit jaar zelf weer alles fotograferen! Elke kapper die meedoet aan de Coiffure award zal beamen dat het verschrikkelijk moeilijk is om in 1 dag al 4 top-coupes te maken (zeker bij vrouwen) maar om al die kapsels dan ook nog zelf te fotograferen vraagt best veel van je creativiteit, concentratie en energie, dat het me gelukt is om voor deze zware categorie genomineerd te worden was voor mij eigenlijk al een soort van overwinning!

 

En dan mijn heren-serie, tja als er dan wat zou gaan gebeuren zondag misschien die? We hadden dus 4 nominaties en ik had gedacht en gehoopt op een top-3 klassering. In de heren categorie waren een aantal series die ik behalve die van mezelf ook een goede kans gaf maar 2 daarvan werden 3 en 2... Mmm okee, zou het dan misschien? Laura de Graaf (event-manager bij Schwarzkopf en eigenlijk gewoon miss Coiffure award) leest het jury-rapport;

“Duidelijke visie op barberconcept, sterke balans tussen modetrends en mannenkapsels, zeer eigentijdse serie.”

En dat is het moment dat ik naar mijn Mireille kijk en dat we allebei weten wat Laura dan gaat zeggen:

De Winnaar is: Arjan Bevers, Avanti kappers Helmond!

 

Wat daarna volgt is ontlading, omhelzingen, bedankjes, heel veel felicitaties van collega’s op het gala zelf maar ook meteen een golf van SMS-jes, WhatsApp-jes, (Heel veel vrienden, familie en klanten zaten thuis gewoon lekker mee te kijken via de livestream) maar ook op Facebook ontzettend veel Berichten, felicitaties en LIKE’S  (1637 op verschillende posts tot nu toe!!)

Wij zijn met team Avanti nog lang doorgegaan met feesten! De coiffure award is het feest van het jaar en uit ervaring kan ik inmiddels zeggen dat de editie’s dat je zelf een award wint helemaal fantastisch zijn! Ik doe het niet alleen dus ook hier wil ik mijn vrouw Mireille bedanken, team Avanti; Jos, Nancy, Golsa, Renske, Ine, Wendy, Lianne & Romee, de modellen van de shoot: Wesley, Tony, Martijn (een dag voor de shoot gespot bij de WE in Helmond!), Pascal & Ewoud. 

En mijn kinderen Noah & Quinn die papa’s prijs heel heel mooi vonden! 

 

Op dinsdag morgen als ik dit aan het schrijven ben beleef ik alles weer opnieuw, Wauw wat een te gek gevoel!

 

Groetjes Arjan

Winnaar Coiffure award

bottom of page